Deprem Tahliye Tatbikatımızı Yaptık

Deprem Tahliye Tatbikatımızı Yaptık

"13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" kapsamında afete hazırlık kültürünü kazandırmak, farkındalık yaratmak,  öğrencilerin yaşadıkları mekânlarda alabilecekleri temel önlemleri paylaşmak,  afetlerde doğru davranış şekillerini öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlamak amacıyla okulumuzda Afad Bilgilendirme videoları izletilmiş olup 12 Ekim 2022 tarihinde "Deprem Tahliye Tatbikatı" yapılmıştır. 

Saat 11.45'te siren sesi ile deprem uyarısı verilmiş, öğretmenler öğrencileri sakinleştirerek sınıflarda hep birlikte Çök-Kapan-Tutun pozisyonu alınmıştır.

Okul personeli alarm butonuna basarak çalışanları durumdan haberdar etmiştir.

Öğretmenler eşliğinde Çök-Kapan-Tutun pozisyonunda sarsıntının bitmesini bekleyen öğrenciler, sarsıntı bittikten sonra sınıf kapılarına yakın tek sıra olmuştur. Okul personeli tarafından saat 11.46'da zile basıldığında, tahliye planına uygun bir şekilde sırası gelen sınıflar koridorda bulunan tahliye personeli tarafından acil çıkışlara yönlendirilerek, tahliye başlamış ve güvenli bir şekilde okul dışına çıkılmıştır.   

              

İkinci afet oluşumunu önlemek için katlarda bulunan görevliler gaz vanalarını, elektrik şalterlerini ve su vanalarını kapatarak, okul bina ve eklentilerinde kimsenin kalmadığına emin olduktan sonra okul dışına güvenli bir şekilde çıkmışlardır.

Toplanma alanında tüm öğretmen ve öğrencilerin yoklaması yapılarak eksik öğrenci, öğretmen, personelin olup olmadığı kontrol edilmiş ve eksik kişi olmadığı tespit edilmiştir. 

 

Tahliyeden sonra okul binasında kimsenin bulunmadığından emin olunduktan sonra öğrencilere okul idaresince deprem, deprem öncesi hazırlıklar, deprem sırası ve sonrasında yapılacaklar hakkında bilgiler verilerek tatbikat sonlandırılmıştır.

14.10.2022 383

14-10-202214-10-202214-10-202214-10-202214-10-202214-10-2022