Özkent Akbilek Fen Lisesi

Vizyon: Türk Milli Eğitiminin Temel Amaçları ve ilkeleri doğrultusunda; çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımda, öz güvenli, bilimi odak almış, araştırmacı ve sorgulayıcı, bulunduğu ortamda fark yaratan bireyleri yetiştiren bir kurum olmak.

Misyon: Gücünü milli ve evrensel değerlerden alarak, bilim üretme isteği ile sürekli değişim ve gelişim odaklı olarak geleceğe güvenle bakan kendini gerçekleştirebilmiş mutlu bireyler yetiştirmek.

Başarılar: TEKNOFEST ve TÜBİTAK yarışmalarında Türkiye derecelerimiz bulunmaktadır.

Saatler:
Isınma: KALORİFER (Doğalgaz)
Yabancı Dil: 1. Yabancı Dil (İngilizce) 2. Yabancı Dil (Almanca)
Servis Bilgisi: Sene başında Okul Aile Birliği Tarafından anlaşma yapılan komisyon tarafından denetimleri yapılan servisler vardır. (Beştepe Turizm-2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için)
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Okulumuz 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında açılmıştır. 2015-2016 471,678 Taban Puan / 496,339 Tavan Puanla öğrenci almıştır. 2016-2017 480,001 Taban Puan / 496,754 Tavan Puanla öğrenci almıştır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: Okulumuz 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının sonunda ilk mezunlarımızı verdi. 2019-2020 yılında 2. mezunlarımızla başarımızı arttı.2020-2021 Eğitim Öğretim yılı mezunlarımızdan YKS ilk 500 ´de 9 öğrencimiz bulunmaktadır.18 Tıp Fakültesi ve 20 Mühendislik Fakültesine yerleşmişlerdir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin hangi fakülteleri kazandıkları Öğrenci İşleri Menüsünde "Üniversite Yerleştirme Sonuçlarımız" başlığı altında detaylı olarak paylaşılmıştır.
Sportif Etkinlikler: Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Satranç, Oryantiring, Salon Futbolu, Bilek Güreşi.
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK Bilim Fuarı Çalışmaları, TEKNOFEST Çalışmaları, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları hazırlıkları.
Proje Çalışmaları: TURÇEV (Çevrenin Genç Sözcüleri)
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: * UNESCO asp-net * Happiness is understanding Maths and Physics * Unemployment ? Scare it OFF? * Students Teaching other Students * Refugees: braided paths of culture or incoming freights? * We Eurocook zusammen
Kontenjan Bilgileri: 150 Kişilik 5 Sınıf
Diğer Hususlar: Okul kütüphanemiz 5000 kitapla öğrencilerimize hizmet vermektedir.

Telefon - (312) 281-5151

WEB - https://ozkentakbilekfenlisesi.meb.k12.tr

Adres - YEŞİLOVA MAH. 4024 SK. ÖZKENT AKBİLEK FEN LİSESİ BLOK NO 2A ETİMESGUT / ANKARA

Yerleşim Yeri - Yeşilova, 4024 SK NO: 2A, 06796 Etimesgut/Ankara

Ulaşım Ulaşım çok rahat bir şekilde sağlanmaktadır. Beypazarı, Güdül, Sincan ve Ayaş yolu okulumuzun 250 metre önünden geçmektedir. Sincan Fatih Mahallesi, Yenikent yönüne giden otobüs ve minibüsler okulumuzun 250 metre önünden geçmektedir. İstasyon Caddesi önünden Sincan Yönüne giden dolmuşlardan, Koru/Ümitkent Metro ringleriyle veya Başkent Ray ile gelirken Elvankent Durağında inilmesi halinde yürüyerek okula ulaşılabilmektedir. Okulumuz Eryaman Köyü girişinin karşısında Çubuk Çayı´nın yanındadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 28 km uzaklıkta, İlçe merkezine 8 km uzaklıktadır.